Tuesday, September 28, 2010

How's your life?

Life oh life!


How life is treating you guys? Is it cruel enough?


Mine? I tak tau nak cakap macamana but sometimes it makes me so depress. I'm 26. I have putting too much thinking about my life. I do not have any asset, yet. Except my little guy and hubby besides. Alhamdulillah.


I happy tengok kawan-kawan dah berjaya. They have everything in their life, almost complete from top to toe maybe. Kadang-kadang I rasa life is unpredictable. Do not under estimate other people. Kawan-kawan dari kelas belakang zaman sekolah pun berjaya juga dengan itu ini. I'm good during my school days, that is not enough.


Kadang-kadang kita tak bersyukur. Kadang-kadang kita menyesal. Kadang-kadang mesti give up. Kadang-kadang terlopong tengok orang berjaya. Kadang-kadang berdesing juga telinga bila makcik-makcik kat kampung bertanya bila nak habis belajar. Nak explain pun susah. Makcik, sumpah saya dah lulus berjaya SPM. Bukan tak habis SPM lagi. Jangan pandang sinis saya, makcik.




This is where I am stucking today.

I am studying to become a Doctor. Not a medical doctor. But a philosophy doctor. With study allowance and free university fees besides. Alhamdulillah. Kena tahan sabar.


P/s: Cepatlah habis, dah sangat stress.

2 comments:

siti norfatiha said...

rezeki masing-masing tak sama dari sejak lahir lagi.. ada lahir2 dah dlm family kaya. tapi ada lahir2, perlu berusaha.

ada orang perlu struggle untuk hidup.jalan berliku-liku utk sampai destinasi.
tapi ada orang jalannya lebih mudah.

tapi akhirnya tetap sampai destinasi masing-masing.

Allah maha adil. janjiNya rezeki ada dimana2. dalam bentuk berbeza..cepat atau lambat je..

BERSYUKUR..kata kunci untuk hati..

xar's said...

http://xarslife.blogspot.com/2010/10/vanisha-mittal-vs-sharbat-gula.html

hope this entry boley dijadikan renungan bersama...uhhuuh

OUR BUNDLE OF JOY

Lilypie First Birthday tickers