Monday, January 18, 2010

Holla!

Holla readers out there!!!! lama kan I menyepi...hahaha malas sungguh..by the way, HAPPY NEW YEAR, even dah nak masuk tengah bulan, tetap lah new year kan.... Life is going ups and downs..Biasa lah kan...But the truth is, this year, we're going to have our first miracle. For sure!


1. Study

U all tau tak, I've to change my thesis tittle. It's like I'm doing nothing for a year. Buang masa dengan title energy yang lepas. Hah gitu...Committee members nak I buat research on water demand plak...Haru betol mak buyung ni..Geram argh..Since dorang cakap dah ada model, I ikut je lah..


Cepat je masa berlalu, I risau I deliver baby before the sem break. Ni lah the last class....hopefully boleh lah habiskan dengan hati senang lenang.

My friends cakap my tummy kecil sangat...I pun risau..macam buncit sikit-sikit je, tapi nampak juga lah..Atul likes to pap my baby bump. Geli mak!!!! Statement, "Aku suka tengok ko pakai baju pregnant,comel!" Hah ni statement paling mak suka dengar.


2. Pregnancy

I'm on my second trimester. I dint feel any movement inside my tummy. Punya lah I risau, cerita kat gynae. Then, gynae end up by saying, "Kulit perut u, tebal sangat...". Hah..kan spare tyre before pregnant memang tebal gitu...




During my dating scan last week, I saw my baby. Ada je dok menendang, menumbuk. Baru I tahu baby dalam perut memang cepat berpusing, every month scan, ada macam-macam gaya. So, last week, mummy tried to see your face...Budak ni kan, duduk menonggek plak dah..end up, nampak belakang badan, bontot and belakang kepala. I tanya gynae about the gender, again she said " I nampak macam pistol la". Ye lah tu kot, kalau dah 2 times cakap macam tu.


3. Emotion

Dont talk about my emotion during pregnancy. Gila mencanak graph like 100%. Azuar tertinggi suara pun menangis, tersalah pass barang pun menangis, terlupa tutup tingkap time hujan pun menangis, rindu kat mak pun menangis, stress baca journal tak paham-paham pun menangis, letih pun menangis. Kesimpulannya tiap-tiap hari menangis and it's all about small things. Menangis pun campur mogok 3jam tak nak bercakap dengan Azuar, hasilnya pandai pula dia hang towel sendiri, lipat kain pelikat nicely and put his dirty clothes in basket. Rasanya Azuar dah tak memujuk sangat, sebab my tears murah sangat nak tumpah. So dia bertindak je lah buat benda yang nak ambil hati I cepat-cepat.


Tak ada lah over macam ni kan...

I tau u baca ni...Honestly speaking, I benci u main online games yang buang masa and FB also. Rasa nak mengamuk aje! Unless u dah settle all the housechores, baru lah boleh terlentang senang lenang gitu. Kalau tak mak rasa macam berlaki dengan kanak-kanak lelaki je.

1 comment:

nazza_syikin said...

hormonal imbalance - nnt u tringat balik sure u gelak! hehe!

juar blm adapt lg kot dgn keadaan baru u allz... masing2 kene sabar n give n take.. jgnla blaki dgn kanak2! hehe!

OUR BUNDLE OF JOY

Lilypie First Birthday tickers