Tuesday, December 29, 2009

The Nightmare

U all tau tak...I takut sangat nak jadi mommy. Arghh... I cant believe this. Every morning, I see a new me with my baby bump which is getting bigger day by day. Baju habis tak muat. Jeans kesayangan beratus harga Azuar beli, dah siap tersadai. I kan beria juga nak memuatkan diri dalam jeans tu, end up Azuar jegil mata, suruh bukak balik. I know, macam barut nangka, kan?.

Tiap hari I cakap kat Azuar, dah gemuk la...nampak tak ni?. Azuar plak sibuk dok nak pap my tummy. "Hello baby, papa ni!".

I takut bila baby menangis. Bila tidur I dah tak cukup. Kalau sekarang lepas subuh, I and Azuar berdengkur balik. Pukul 8 baru kelam kabut nak get ready off to campus/office. Azuar cakap sekarang nak all out, nanti dah ada baby, tidur dah tak cukup. Argh... susahla duduk jauh dari parents, nanti semua kena buat sendiri. Dont u see, I'm too childish?.

Bila berkawan dengan kawan yang single-mingle, memang perasan masih dara ramping dan bergelak riang. Mana nak sorok perut sem ni? Hahahahah. End up, I pakai baju kurung besar gedabak. Prof pulak, asyik dok usik, "Eh, mana tak nampak perut?". Sem ni juga, I have 1 more class to attend, yang lain buat thesis. Class "Advanced Econometric" bebeh... subjek ni I seram dari Degree-Master sampai P.hD. Bengap lembap sungguh. Tak pernah dapat A bebeh.

One more thing, I dah takut rasa nak bersalin...takuttt sangat.... I dah takut nak tukar diapers nanti. Dulu ada adik, selalu tak suka nak handle benda2 macam ni. "Mak, lily/ayih/baby busuk lah...". Punya lah I takut, sampai ada nightmare, my baby terpancut kencing time I salin his diaper (doc cakap maybe baby boy, harus terus perasan). I terus menjerit and terbangun tidur. Malu nak cakap dengan Azuar. Hahahahaha.....


Terus screaming!

5 comments:

nazza_syikin said...

hehe! lawak lah mama nih.. doa n tawakal, ma.. insyaallah.. everything will b orait.. u'll get used to it..

cik senah said...

hermm.. biasa lah tuh.. nak dekat2 dgn delivery due date.. macam2 jenis mimpi menjengha di kala tidurr..kan..?

jgn risau.. byk pahala jadi seorg ibu.. pahala jadi seorg isteri .. dah dan tgh melalui.. jadi.. kena lalui pulak pengalaman menjadi seorg ibu nanti.. kumpul byk2 pahala..na..?

take care..!! jgn dok ghuplah jingga sgt..

Hanafedora said...

HAHA...i think u have to calm down a lil bit lah..I can see ur gelabahness even in ur writing..kinda adorable i have to say..

I baru perasan u dh pregnant...

Mahirah Kamaludin said...

kak naza: insyaallah kak. tgh kuatkan semangat.

cik senah: normal feeling kot. thanks so much.

hana: i takut sgt tau...nak nak dah ada orang dalam perut kan..

Mahirah Kamaludin said...
This comment has been removed by the author.

OUR BUNDLE OF JOY

Lilypie First Birthday tickers