Tuesday, August 4, 2009

Picnic oh picnic

Hari ini bosan sungguh, when u're conducting a research and facing with lack of data problems, I become so so lazy and frustrated. Nak masak pun malas juga. By the way, kuih Apam I menjadi juga yesterday..Tapi kan macam tak berbaloi je kalau buat something yang over-over, sebab yang makan 2org je, macam kalau buat pudding, it will stick in fridge for a week.Hubby akan makan tapi bila dihidang *memang malas kan dia*.

Enough bout that, semalam dinner memang unexpected event, when an idea across in my head. I asked hubby for a dinner picnic. Dia memang sentiasa ikut je, jawapan biasa, sayang happy, abang pun happy, so jadi juga la berpicnic waktu malam. I mula-mula beria but end up terus malas-malas sebab makan ubat selsema, jadi I sangat la mengantuk dan hanya mahu melepek di atas sofa sahaja. But then, the other half keep pushing me to prepare everything. I pun pack la semua food dalam bekas dalam mata ni macam tak dapat buka dek terkena penangan ubat selsema. Selepas fikir habis panjang nak pergi mana, we decided went to Tasik Titiwangsa.

event manager



konon nak candle light dinner but end up memang gelap gelita, makan pun tak ada nikmat.



Laki aku ni bila kenyang macam apek kalah judi dah.

side dishes yang hebat, bila mahu kurus?

I'm not so sure with my other half action. Dia suka la buat yang ntah pape.

After the dinner, we're holding hands each other walked along the lake. Hubby cakap dia nak romantic, but I memang ego cakap nak exercise after heavy dinner. I terpikir macamana kalau kena tangkap basah dalam gelap-gelap ni, surat nikah pun tak bawa *grin*

4 comments:

siti norfatiha said...

haha..memang lawak if kuar metro esok 'suami isteri ditangkap khalwat di tasik titiwangsa'=)
anyway,agak bahaya la malam2 kat tempat tak ramai orang..bkn ape,skrg ni orang nk rompak dh x kira tempat..
semoga terus berbahagia=)

Mahirah Kamaludin said...

ada orang kena tangkap jg, sbb temporary surat nikah dah expired. normally couple call parents la nak mengesahkan dah kawin. hopefully mama n juar tak macam tu la.

BigGirl said...

ooooh taman tasik titiwangsa...tmpt dating n hafal bahasa jepun masa mula2 bercinta...blaja 10%, yg lebih tu bercinta laa..hikhikhik

missalongwani said...

hahahahhahaha...xper..kene tkap nikah 1x lgi...

OUR BUNDLE OF JOY

Lilypie First Birthday tickers