Monday, July 6, 2009

Self Motivation

Woff woff woff.. I'm more motivated, after the past few weeks facing with teribble self problems. Hahaha. Hahh tengok diri sendiri yang create every sengle problems.*memang problem, eja single, jadi sengle, terbukti* My internal condition is better than before.

So, for the new whole day, for the new sem which is began,I started with a visit to my lovey dovey library *tak ikhlas*. I inspired with Hubby, Sal, Kak Naza and Geng Rumah Banglo advises plus motivation.

Ya..orang lain terbantut study sebab tak ada fund, I yang ada fund, berlebih-lebihan alasan. Semalam muhasabah diri, nak jadi apa. What is my ambition and so on. So rasa minat lecturing.Pernah kerja dalam ofis, damn..tiap-tiap hari merungut sebab asyik pandang komputer and membelek file sepanjang minggu. Setahun mengajar, rasa macam suit dengan diri. Sebab tiap-tiap hari, dapat jumpa students, excited tak? Mengajar students, rasa puas hati bila dorang score. At least, bukan seperti mencurah air ke daun keladi. Berhenti kerja, sambung belajar, ada jodoh lagi dengan UMT, kita jumpa lagi..oh yeah!!!!!!!

Bila dah menaip sahaja dan mencari bahan research kononnya, sebab nak berlumba siapa paling banyak publish research kat journal, maka ini juga hasilnya, waktu-waktu senggang di library *wink*


Permulaan hari yang rajin.

Terlebih konsentrasi pula


Break.

Siapa nak jawab ni?

Hah..Google jawapan.

1 comment:

Willie said...

Wah..long time oledi never heard from u eh. It's good lah u got ur motivation. Hehehe

OUR BUNDLE OF JOY

Lilypie First Birthday tickers