Monday, May 10, 2010

Meet the baby

Yours truly dah selamat tiba di Terengganu. I'm 36 weeks now, bebeh.. Takut lah. Tiap-tiap hari tanya mak, sakit tak beranak? Ada tak orang, tiba-tiba water bag pecah, pergi hospital dah bukaan 10cm and Dr cakap push skrang!!!! . Hahaha over tak nak sakit lama kan. Mak cakap kata bersalin, memang lah sakit, kan berjihad nak menghapus dosa. Ok, terus redha. Mak sempat bercerita, masa nak bersalinkan saya, air ketuban pecah waktu tengah periksa buku sekolah anak murid dia. Mak sempat habiskan semua, baru sibuk-sibuk nak pergi hospital.

Sepanjang mengandung, baru sedar susahnya nak menjadi mak. Bawa budak ni tuhan saja yang tahu. Tidur ke kiri tak kena, tidur ke kanan tak senang. Baby dalam perut, mummy tidur mengiring, terajang dia bukan main, maybe dia rasa tak selesa terhimpit. So, mummy mengalah. Bila tidur terlentang, beban berkilo-kilo ni memang terasa terhimpap atas perut. Baby dok diam je. Tapi mummy sesak nafas tahan. Ingat kan anak, kenalah berkorban kan. Terus teringat mak sendiri kat rumah, banyaknya dosa kat mak kan... Betul lah orang cakap, bila dah jadi mak, baru tahu langit tu tinggi ke rendah.
Kali ni, nak show off 'baby in the womb'. Sebab scan boleh claim dengan company papa dia, jadi tiap-tiap bulan, ada aje 'dating with the baby'. Here we go...

A foetus on progress. 1st time our dating scan on 11 weeks.

Mummy had complication, threated abortion (bleeding). Just to make sure u are okay, honey. On 12 weeks. Mummy cried when Mummy heard your heart beat on detail 'dating scan'.



You are just 131gram on 16weeks. But Mummy is gaining weight heavily. Mummy and Papa are wondering about your gender and the doc said, there's something growth between your thighs. We can see it. Ahha....but it's too early.. You're sitting like 'sujud', darling.



You are now 325gram on 20 weeks. You're swimming in my womb. Mummy is still waiting a movement from inside, at least the hiccups. But, still nothing. After went back from the check up, Mummy lying on the bed, I poke my tummy and suddenly, you gave respond by kicking me back. I'm smiling broadly.

You are 1325gram on 30 weeks. I enjoy the tickling comes from my womb. You are big now!.


You are almost 2kilos on 34 weeks. You are showing me your testis clearly. Mummy can see your face.

Now, Mummy dah tak tahu berat u berapa. Memang berjalan pun dah tak larat. Perut pun dah rasa macam dah tak ada space. Darling, say hai to your Papa in KL.

6 comments:

Azuar Razmi said...

say hai to papa meh!!!

nazza_syikin said...

whoahhh! kagumnye!!! mama, akak teringin sgt nak baby.. huhu! kalo mama leh produce byk2, sedekah kat akak.. kira kilo pun takpe, akak sanggup! heheeh! smoga mama and de junior kekal sehat dan selamat.. amin!

Mahirah Kamaludin said...

kak nazza: macam2 lah akak ni. hehehehehe..insyaallah ada lah rezeki nanti, cepat atau lambat aje.

cik senah said...

tahniah!! ermm.. buat hamba teringin nak ngandung ajer.. hehe.. (ayat gatai mai dahh.. kawen pun blom.. ada hati nak preggy laks..!)

nazza : hang biaq benaq nak kira pakai kilo wehhh.. ermm.. aku doakan lepaih nie turn hang pulak.. kembaq ka..best gak kan wehh..? :)

Azuar Razmi said...

Kak Naza: InsyaAllah, turn akak akan smpai..

Cik Senah: Kena kawin cepat2 la..baru capat dapat baby...

lilylala said...

hai adam mikail..auntie lily is here ;)

OUR BUNDLE OF JOY

Lilypie First Birthday tickers