Wednesday, September 16, 2009

laughing out loud

Bila dah kahwin, macam-macam benda nak bercerita dengan laki sendiri , kan? Tapi I selalu rasa single lagi, bila berkawan dengan kelompok semua kaum single, badan pun sama macam tak kawin dulu, lagi lah terasa bila staff list kat faculty ni mestilah tercatit Miss Mahirah bt. Kamaludin. Macam I kawin senyap-senyap, kan? Wow lari topic kan?. I suka bercerita dengan Azuar, nak nak when its come to the bedtime, we're facing each others, I cerita pasal kawan-kawan, dia cerita pasal ofis. But its end up I krooh krooh dalam gelap.

Yang ni latest, I bergaduh dengan Azuar pasal shortform "lol". I cakap, "it's mean lots of love la sayang". Mamat ni punya lah cari makna apa, nak juga argue. Tapi memang I salah kan, bila maknanya adalah 'laughing out loud'. So, bila mamat ni buat lawak, I mesti cakap, laughing out loud *sebab teruja tahu makna*. xoxo pun I tak tau. Then hubby cakap makna dia, love and kisses. I macam biasa, setiap Azuar cakap tu mesti ada prove.Baru terbukti betul. Payah kan bini dia ni.. I cakap, bila dah jadi blogger I cakap banyak jumpa shortform macam wtf, wth bila nak marah. At least, I know all the internet slang. At least kan, tau makna, dalam journals and articles mana ada.Tapi tapi Azuar cakap jangan sebut makna dia, tak baik untuk baby dalam perut. Kuat perasan kan dia?



Salam Aidilfitri dari,
Mahirah dan Azuar
Serdang.

4 comments:

Willie said...

hahha..

Murid murid selalu tanya i = cikgu, p/s tu short form apa?

A.m / p.m tu short form apa?

Kekekke....senang jer jawapannya.

Mahirah Kamaludin said...

hahahaha. kadang2 small things pun kena ambil tahu juga kan.

BigGirl said...

lol, yg sal tau laughing out loud..i'm at ur hub side..hehe
byk sgt shortform budak2 muda skrang (cess bajet dah tua..kihkih)

Mahirah Kamaludin said...

memang terasa dah tua sekarang tau, nak nak bila menaip something, mesti nak eja penuh. skema tak? memang dah tua.

OUR BUNDLE OF JOY

Lilypie First Birthday tickers