Tuesday, September 8, 2009

Energy negatif

Hari ini I masuk ofis, terus on PC, punch in *oh datang awal hari ni 7.24 a.m*, dan terus log in belog kesayangan ini. Terus godek-godek baca cerita orang. I pernah terbaca macamana nak bermotivasi pada hari yang baru adalah...... duduk kat tempat sendiri dan terus buat kerja. No no no Facebook, friendster, newspaper online, forum gosip or anything that wasting your time. Pakar motivasi tu cakap, kalau terus terkam benda alah ni, musibahnya pasti lah leka berjam-jam dan terus memulakan hari baru dengan energy negatif. Bila dia mention benda alah sebiji-sebiji tuhhh, wah terkena batang hidung I.

Tapi-tapi I degil, nak juga tengok benda yang lagho ini, padahal malam ini exam bebeh..........EXAM ECONOMICS POLICY bebeh..Sepanjang baru masuk kerja ni, I tak start buat paper lagi, asyik dok study untuk exam je. Wah seronok duduk bilik ni, researcher lain dapat cubicle, I dapat duduk bilik Prof, sebab dia stay bilik lain as Deputy Dean. Bilik Prof ni dah macam library. I tengok tesis PhD dia yang gile hebat, nak termuntah tak paham, siap dapat Best Ph.D Dissertation 1989 in University Illinois, US. I nak dapat Best Paper Fakulti Ekonomi dan Pengurusan, UPM ni pun belum tentu lagi.

Sudah terjana energy negatif.

Pen off.

4 comments:

Willie said...

Uwaa...i gerun ngan paper ekonomi. Tapi yg lucu nya. i tengah ajar dak paper prinsip ekonomi. Ahaks!

Mahirah Kamaludin said...

I yang belajar advanced subject econs ni pun, still terkulat-kulat lagi. econs susahhhhhh, tapi mcmana la boleh ter terjun dlm field ni.

y@ni3 said...

Kak Mahirah, whatever u do good luck k?

By the way, this is my new URL

http://thelifeoftheordinary.blogspot.com

y@ni3 said...

Kak Mahirah, whatever u do good luck k?

By the way, this is my new URL

http://thelifeoftheordinary.blogspot.com

OUR BUNDLE OF JOY

Lilypie First Birthday tickers