Friday, August 14, 2009

Syukran ya Habibi

Rasa macam lama tinggalkan tempat meluah perasaan..ececececeh...

Last week cakap I macam happy happy sangat kan..kawan-kawan semua tanya, semua teka kononnya dah ada Azuar.Jr ke..tapi tapi meleset...Sebenarnya I dapaaat fund untuk study...U all ingat tak masa I cakap tak tau betul ke tak decision nak sambung study and berhenti mengajar di UMT dulu-dulu tu...(masalah diri) It's really the hardest part I think..sebab ingat tengah ada passion nak study plus otak tengah ligat lagi, dan mengadu kat parents, dan terus parents willing nak sponsor all the fees dengan hati terbuka.

Sem 1, sempat lagi lecturing and move back and forth between KL and Terengganu, masa bujang larat la weh..So parents juga willing beli tiket bus and flight everyweek sebab tengok anak dara dia bersungguh nak belajar dan anak dia pun kedekut nak guna duit gaji sendiri, konon nak menabung untuk kawin. Jadi anak dia pun berjaya la bagi 4flat sebab takut ibubapanya kecewa. Sem2 pun bapa bayar lagi tapi kali ni anak dia mesti la malu sebab dah berlaki tak kan mahu dibelanja lagi. Sem2 juga terus drastik berhenti mengajar juga.

Bila dah berkahwin ni, tak nak bergantung lagi, terus apply ni....




Alhamdulillah dapat.......bapa mesti gembira sebab tak payah melabur duit, sebab dia cakap Well Done!. Ok I dah kena start mengajar balik dan publish at least 2journal..Jadi lepas ni, memang giat la buat paper.


Tiada kaitan langsung: Pagi tadi rakan lama bergelar Doctor menelepon I..jadi sangat la teruja dan bergelak besar.

L: Ko Ma mengandung tak lagi?

I: Belum lagi, susah la, orang bagi duit suruh belajar, kena la belajar dulu.

L: Apa susahnya, ko hentam la tetiap hari, sure jadi..

Bongok ko L!...I rasa tu bukan pandangan doktor tu, tapi kawan lama yang bermulut kurang asam.

6 comments:

BigGirl said...

congrats mama..Gambatte!

nazza_syikin said...

congrates ma! teruskan usaha anda! (macam tulis dlm report card murid i je..)

nazza_syikin said...

congrates ma! teruskan usaha anda! (macam tulis dlm report card murid i je..)

ezweyra said...

congrats mama.. u deserved it..:>

siti norfatiha said...

tahniah!!isk..ingatkan ada Azuar Jr. or Mahirah Jr. tadi..lambat lagi la i nak jadi aunty ni=)

Mahirah Kamaludin said...

tu la..mama dah teringin nak gendong anak jg.hehehe

OUR BUNDLE OF JOY

Lilypie First Birthday tickers