Tuesday, May 12, 2009

BALI Part 1

2bulan dah kawin, kira honeymoon ke? rasanya macam lebih berjalan-jalan, tak sempat memadu kasih pun. Balik bilik terus terbungkang tidur tak ingat dunia. Keluar bilik berjalan dari pagi sampai malam.
Muka sangat teruja bila tiba di Bandar Udara Ngurah Rai Denpasar, Bali.
Masih teruja bersiar-siar, sila abaikan wanita berbontot lebar itu.

Compulsary pic at Kuta Beach.


Teringin nak surf tapi condition body tidak mengizinkan, tidak tinggi dan juga tidak kurus.





Enjoying night along Kuta Beach. A must place to capture picture as a prove at Bali.



Dinner at Pizza Hut. I'm not so sure with that statement. Food, two thumbs up, a very different selection of pizzas from Malaysia ;D. I heart fish and chips pizza.


Keesokkannya, hire tourist guide bawa jalan-jalan, dapat supir yang sangat sporting, memang la sangat okay. Pagi-pagi buta after terjun swimming pool, terus get ready dengan trip yang sangat tak sabar-sabar tu. The day before, hubby beria charge semua battery, get ready nak menangkap gambar esok hari.



1. Enjoyed Barong Dance at Batu Bulan




2. Batik Art

Tak interested sangat sebab dah berlambak batik kat Terengganu. Jadi 15minit je kat situ.





3. Tempat silver - Celuk

Pergi tempat orang buat silver, ada macam-macam acessories. Tapi harganya adalah sedia maklum, maklum la buat dengan tangan sahaja, bukan menggunakan mesin canggih. Jadi saya hanya menjamu mata sahaja.

5 comments:

Izzaty Hussin said...

wah, bali memang best. very traditionalist.. :)

Willie said...

Hi !

Thanks for dropping by my blog. I'm happy to meet new people such as you.

The Bali story? U know i have been wanting to go there but hajat tak tercapai lagi. Hopefully, I will get the chance soon.

However, at least I know a bit og how Bali looks like. Thanks for the photo. Bali is beautiful!

p/s : Don't forget to put m link in your blog so that we can keep in touch with each other.

Mahirah Kamaludin said...

Izzaty : Bali sangat best kan..tapi dorg selalu tipu tourist, letak harga mahal2 pastu bila dah bargain paksa beli plak...tak suka.

Willie : Bali is so so beautiful. Go and get the chance, since Now Everyone Can Fly kan... *promote*

Izzaty Hussin said...

Same to our country...if you go to petaling street,the will force you to buy if u ask the price.

Want to go there one more time..very nice sightseeing places..

siti norfatiha said...

BILE BALI PART 2 NAK ON-AIR?

OUR BUNDLE OF JOY

Lilypie First Birthday tickers