Monday, July 2, 2012

Hunting for Nasi Kandar.

We were in Penang last week, but the worst part was I had a camera without the battery. Good one.

Ke sana sebab Aini, my roomate time degree dulu bertunang, gang kami juga lah. Dulu memang selalu stick together. Dah berfamily and bercareer ni, susah lah sikit. Kadang-kadang sedih fikir pasal kawan-kawan, bukan pasal bergaduh ke apa. Pasal commitment dan macam-macam, time barrier. Dulu semua buat sama-sama, itu yang dikenang-kenang juga. Hishhh...

Kalau pi Penang, mesti lah nak makan sedap. Laksa Penang rumah Aini memang pure lah, pekat kemain. So we were hunting another good food. Tapi perut penuh pulak, sebab macam-macam makan kat rumah Aini.

Pi Penang tak makan Nasi Kandar memang tak sah. The most popular is Nasi Kandar Line Clear. Probably famous sebab dia dah lama sangat. Bagi saya, biasa sahaja lah rasa dia. Beratur juga lah nak membeli, tempat panas, tak selesa dan sesak. Orang Penang sendiri pun cakap tak best hehehe..

So, we turned to Nasi Kndar Subaidah. Itu pun tersalah info. My friend from Penang cakap orang Penag makan kat Hameediyah, ayam kapitan. Saya punya lah recall tapi lekat Hamidah. Boleh?Sampai sana memang lahtak jumpa, then Azuar cakap it must be Subaidah kot.

Here we goes...


Boleh lah tahan. Sedap juga. Lain kali kena ingat kat kepala Hameediyah, ayam kapitan.

3 comments:

fatiha said...

aini geng rumah banglo ke?

waaa... xtau pun aini bertunang dah.. biler plan kawin?

Mahirah Kamaludin said...

Haah Aini....dia buat kecil2 je... tapi ktorang dtg sbb free. Aini ckp bln12 ni semua lah kena dtg hehehe..

beta penjaga peti ais said...

melakau pun adau subaidah babe..

OUR BUNDLE OF JOY

Lilypie First Birthday tickers