Wednesday, June 8, 2011

Warehouse sale Corelle

Last week, saya memang tak sabar sangat nak tunggu Friday. Awal minggu dah meroyan. Sebab benda alah ini.


Pagi buta, dah gegar jejaka jangan bagi tidur lepas Subuh. Sebab wife dia macam meroyan, Azuar ambil emergency leave gitu. Selamat meeting hari tu. Katanya mak sedara meninggal. Eh memang betul apa.... Lepas agenda tersebut, terus pecut balik kampung.


Warehouse sale Corelle, Corningware, Pyrex and Vision ni, normally buat setahun sekali aje. End of May or early June. Biasa located at Atria, Damansara. Semangat punya pasal, pukul 9pagi dah pacak kat sana. Azuar biasalah ngomel, dia cakap tak paham tak paham tak paham. Entrace mall buka 10am. So para makciks dan bersusun depan entrance termasuklah saya.



Semangat hari tu, semua orang pakat dok berlari. Mana tak berlari, kalau benda semua cantik but in limited stock. Nak elegance punya pasal kan.


Jadi hari tu, saya dah set in mind nak bawa cash and habiskan cukup-cukup je. Jadi tak adalah tersasar kan. Bila masuk dalam area tuh, dah start dah meroyan. Itu ini semua nak.




Apa? Pyrex bowl Rm6? discount lagi jadi Rm4? Terus sumbat banyak-banyak letak dalam troli.

Pyrex bowl.



Jangan risau. Original.



Apa RM35 sekeping? sumbat lagi dalam troli. Kalau retail price rasanya dalam RM60+.



Ini paling worth buying.



RM 279 sahaja. Retail price dalam RM400+ kot.




On the way balik, terus karaoke dalam kereta. Sebenarnya ikut hati binasa kan, sebab dok terkenang-kenang kenapa tak beli lebih lagi. Azuar cakap next year make sure kena pergi lagi. Dia tambah lagi, dak tok sah nak pergi shop kat Langkawi. Setahun sekali tunggu warehouse sale je T____T


Tapi ada tips nak pergi warehouse sale ni ya puan-puan.


1) Breakfast siap-siap

2) Datang awal, by 10am parking full oleh para housewives, they shop like there's no tomorrow.

3) Bawa cash. Queue tunggu kad kredit, azab ok.

4) Bring your friends, husband and many more. Barang-barang ni berat.

5)Bila bershopping, jangan byk sangat berpikir, nak ambil, nak ambil, kalau lambat - gone.


Tema hari tersebut ialah, BIAR MENYESAL MEMBELI, JANGAN MENYESAL TAK MEMBELI.

1 comment:

saya said...

corningware tu memang dah lama aim nak beli..

ni dah tahu kat astria, tgg next year lah beli..=)

OUR BUNDLE OF JOY

Lilypie First Birthday tickers