Wednesday, November 4, 2009

Masa berlalu

Uhuk..uhuk..dah berhabuk pun blog ni..macam rumah tuan dia juga..sebab penat dan kemalasan yang melampau2. Rasa-rasanya morning sickness dah nak tamat tempoh. Dah kurang loya tapi sensitive bau tu ada lagi.

Hah..kelmarin baru realize dah 9 weeks of pregnancy. Lagi 2weeks, dah 3bulan. Jeans kesayangan mahal dah tak boleh pakai dah. Dok cantik tergantung. Hope in future, itu lah motivation nak kecik balik. Amin....
Rasa tak ready nak ada a new family member pun ada lagi. Semalam baru perasan. Ada family ocassion rumah saudara, then ada baby tidur, so his mummy suruh I angkat masuk bilik dia. I pandang baby tu lama-lama, I tak tau nak start pegang kat mana, then his grandma pun willing nak angkat baby tu. Jahil betul.

After that, on the way balik rumah, I tanya Azuar, ready dah nak ada baby. Dia memang beria lah sangat. I dah start ajar practise kejutkan dia bangun malam-malam. Macam ambilkan air untuk I, nak ubat, urut badan and perut. Walaupun mata pejam, buat lah juga mamat tuh.

Seingat I, I tak ada pengalaman langsung jaga adik. I sendiri pun, keluar perut mak, maid yang jaga. Kakak pun macam tu juga. Memory pasal adik pun dah lupa. Ingat-ingat pun, dapat adik happy, balik sekolah cium adik, pastu main-main sikit, pastu bosan. Hahahah teruk. Tapi ada satu memory tak boleh lupa lah. Masa tu Lily baby lagi kot. I and kakak sangat lah excited, coz jarak umur nak dapat adik tu jauh sangat. So berebut la dengan kakak nak dukung Lily, sekali Lily jatuh atas carpet, menangis tak ingat dunia. Maid yang jaga masa tu, terkejut, takut dengan mak. Mak dah menjerit dari atas sebab dengar bunyi Lily menangis pelik. Lepas tu mak kejar I dengan Syasya keliling rumah dengan lidi, mak siap menangis2 lagi. Kitorang takut sangat. Lepas tu taubat tak dukung adik dah. Maid pun dah tak bagi. Patut lah Lily tu paling degil skarang ni, mak cakap lah, sbb kepala dia terhentak kakak-kakak dia buat. Mujur belajar masuk university juga. Hahahahha.

I nak tanya kakak I juga lah ready ke tak, nak ada baby. Sebab dia jahil macam I juga. Syasya meletup tahun depan juga tapi bulan Feb. Mak nak dapat cucu 2orang sekaligus tahun depan. Cepatnya masa berlalu, rasanya macam baru semalm kena jerkah dengan Cikgu Yah garang tu. ;D

2 comments:

lilylala said...

yeke sy??
tak rse sakit pom..
huahaha

nazza_syikin said...

hehe! dulu mama tak reti masak, tp lps kawin otomatik dah leh masak, kan? skrg maybe rasa tak ready, tp bila dah ada baby nnt maybe sifat keibuan tu dtg naturally... Insyaallah... kdg ada org mmg dah nampak sifat keibuannya, tp tak bmakna dia pandai treats baby...

OUR BUNDLE OF JOY

Lilypie First Birthday tickers