Friday, October 23, 2009

Through thick and thin

Hari ini memang macam confirm nak pergi rest somewhere. Bukan jauh pun, tapi at least nak rest puas-puas. So, Azuar and me decide nak kerja separuh hari je hari ni and terus berdesup nak pergi Genting. Walaupun macam boring, tapi paling dekat lah. Nak pergi Bukit Tinggi, lagi lah super duper boring. Nak pergi Port Dickson, tak nak, tak best, nak tempat sejuk juga. So hopefully, malam ni ada lah bilik hotel yang kosong. Dari last week call memang penuh, so kali ni memang try and error je lah. Azuar cakap, kalau dapat yang mahal, bayar je lah.

Baru hari ni, kitorang perasan, ada plan nak pergi Singapore this month, tapi macamana lah tak terbooking ticket tu...Tak apalah, lain kali..

Hish..tup tup tup dah lebih 6bulan jadi isteri Azuar. So banyak lagi cacat celanya. Bergaduh tu biasalah kan, mesti lah ada. Tapi tak ada lah lama sangat. Kahwin kan meaning perkongsian hidup. So as for me, benda ni memang janggal lagi nak adapt dalam hidup. Sebab dari kecil I pantang nak berkongsi benda dengan adik beradik. Dorang tahu kot macamana I marah kalau dorang makan choc I yang ada dalam fridge, and kadang-kadang minta izin beria kalau nak guna or borrow my stuff or curi-curi guna, bila I tangkap dorang I mengamuk satu dunia. So, when Azuar borrows something from me, or guna terlama I jadi marah. Habit ni memang tak boleh ubah la...Entah la macam mana. Memang anak no.2 memang tak boleh share2 kot. I membebel bila Azuar guna laptop I, camera, mp4, kereta and so on. Padahal kalau I guna barang dia, tak ada lah dia kisah, I rosakkan pun dia redha je. Bab duit pun macam tuh juga, I'm that kind yang too fussy. Nampaknya I kena banyak baca buku agama ni, kena membantu kewangan suami juga. Ya lah, susah juga awal2 fasa kehidupan berdikari dan perkongsian ni, mak bapak bela dari tak pernah berkongsi, nak apa terus dapat, so skrang ni, kena la tukar sikit-sikit.

Hish, dapat laki baik macam Azuar pun tak reti bersyukur juga kan...Yang tahu wife dia ni skrang tak boleh bau smua benda, asyik nak termuntah je, yang paham dah dekat sebulan dapur tak berasap, yang selalu willing nak cuci pinggan, vacuum rumah, kutip baju kotor, tanya pagi2 nak pergi keja pakai baju apa, iron baju siap2, yang paling penting...sanggup bawa tray food siap atas katil. Azuar, u tanya ni tiap2 hari, comel lah, "Sayang, nak apa lagi?".
Thanks so much for every thick and thin moments.

1 comment:

nazza_syikin said...

erk! perangai kita lebih kuang sama la mama! akak pun anak no.2, org kata yg no.2 ni mmg pelik sket! haha! akak pun jnis tak suka share barang.. even kalo ada org pakai brg yg sama dgn akak pun akak tak suka! haha!

OUR BUNDLE OF JOY

Lilypie First Birthday tickers