Wednesday, June 17, 2009

Argh macam-macam

Where have you been Mahirah???


Ok, banyak benda yang berlaku this week. I'm totally busy. Macam-macam aktiviti. So last week, my sis and bro in law came to visit us in KL. They did furniture hunting in IKEA and spent few things for their new house.

So, when we get together, we had a small reunion for my lovey dovey siblings. I have sisters here. Kalau tak selalu rasa lonely and jauh-jauh dengan family bila kawin ni. We went for karaoke or 'mengasah bakat'.

Adik bersuara garau *tidak sedap*

Kakak menyanyi secara malu-malu kucing. Mungkin menjaga kredibiliti sebagai seorang cikgu ;P

Lagu dibelasah dari dangdut hingga ke rock kapak. *penghayatan lagu adalah sangat bagus*.

Malam itu sangat seronok, hingga terlupa esok hubby kerja. Baju dia pun tak iron lagi. Balik pun tengah malam. Sampai rumah, terus tertido.

Keesokkannya, hubby tiba-tiba nak pergi kerja dengan motor, padahal kereta tak ada pun orang nak guna. Pagi tu saya dapat call, hubby accident on the way nak pergi ofis. Saya dengan tak mandi, pakai baju tidur pergi hospital. Mujur dia tak ada apa-apa. Cuma luka-luka seluruh badan dan berjahit juga la. Hadiahnya, motor rosak dan MC seminggu. Luka yang banyak, saya pun takut tengok.

Rutin minggu ni adalah menjadi nurse yang setia. Tolong mandikan, suapkan, urutkan and everything, saya ikhlas ;D. Tapi malam ni macam makin worse je. Kaki dah bengkak-bengkak. Part MC seminggu tu saya suka, sebab kalau tak maghrib baru hubby sampai rumah. Everyday ada meeting and discussion. Minggu ni masih saya risau-risau dengan condition hubby.



Tapi ada part happy juga. Bila ada terapi. Ya terapi.. Menghabiskan duit dengan beli 5 helai Tie Rack. Sanggup membeli online dan pesan kat saudara yang pergi London. Hasil beli online, lihat di Chatbox saya, semua orang iklan pasal Tie Rack. Rasanya dah terpikat dengan seorang seller ni, so macam nak continue beli handbag plak at affordable price. Tapi bila beli dari oversea, mostly parcel lambat sampai sebab sangkut kat Kastam. Tunggu Tie Rack macam setiap hari adalah penyeksaan. Tie Rack sampai rumah masa hubby masuk hospital. Bila balik rumah dari hospital, nampak parcel dari London, baru senyum sikit. Kan namanya terapi tu...


Hati sedikit gembira dengan terapi senyum.

Esok plan nak pergi hospital, nak buka jahitan luka hubby. Ada plan juga nak balik Terengganu, melepaskan kerinduan kepada rumahku sayang. Hubby pun boleh la pergi mengurut kat sana nanti. Banyak benda dalam kepala kena buat.
Laptop pula sakit, busuk hati tak mahu on. Di kala owner dia membara nak mengarang tesis. Merapu berkenaan natural gas and economic impact. ok ok sedikit bosan. Adakah energy menjana GDP negara atau GDP menjana penggunaan energy. Maaf terlalu banyak bahasa rojak, sebab mengarang guna English, bila nak translate harus berfikir. Sekarang ni mana nak cari data?. Naturas gas? GDP? Production? Consumption? . Ok macam-macam. Kadang-kadang frust nak buat Ph.D, bila reference tak cukup. Di tambah energy economics bidang yang baru, it's too complicated. Tapi kan bila ingat tesis Master, prediction tarif elektrik naik betul, sangat teruja gembira, dan tak sia-sia dapat A.

Kakak yang bernikah sehari awal dari saya, sudah pregnant 5weeks. I'm happy for her. A lil bit stress when everybody keep asking when is my turn?. Tak tau nak bagi jawapan apa, tapi bila tanya hubby, kami sama pandang-pandang dan sengih sahaja. Owh ada plan lain ni, ada rezeki, ada la tu. Berserabut dengan study dan macam-macam. Sem baru dah nak bermula, harap-harap dapat 4flat lagi. Harapan, grad Ph.D nanti, gambar studio, dah gendong anak comel.

Berhenti meluah hati. Buku natural gas bila nak baca?

2 comments:

Willie said...

Hahaha...busy melayan sister dan bro-in-law erk? Takper ler..bukan nye selalu diorang datang KL kan dan mengetest Suara. Har har har...

Eh i tak tau ler your husband injured pulak. I hope everything is fine for him. Aku pernah beli tie dari tie rack from UK sebab masa tu girlfriend (sekarang bini aku) study kat UK dan dia beli satu sebagai hadiah. Best kan diorang punyer tie?

Ni ha...dlm kesibukkan tuh...hang jgn luper baca buku Natural Gas tuh...har har har...

Anonymous said...

sorry for your husband..semoga cepat sembuh..jaga dia bebaik yer..

-zakwan-
ur husband fren

OUR BUNDLE OF JOY

Lilypie First Birthday tickers